Khamis, Mac 27, 2008

5 malam yang lalu...

"Puas hati!" Jerit aku dan ajiem 5 malam yang lalu.

Kami pulang ke rumah jam hampir berdetik ke 3 pagi. Telinga aku masih berdenyut-denyut, bingit dan kadang menjadi pekak sebentar.Mata pula berpinar-pinar.
Haaa! Itu lah kesan cahaya terang dan musik bingit yang aku beritahu kamu semua tempoh hari!

Aku sudah dapat apa yang aku mahu.

HIBURAN!

Acara bermula agak hambar pada mulanya,
Jam 9 malam, dance floor masih kosong dan rata-rata pengunjung, "alamat segan mati tak mahu" (mari belajar berperibahasa)
Semua nak buat muka innocent dan kaku mendengar musik bingit itu
Mungkin impak hujan lebat seharian di KL.

Pada aku, tiada apa yang boleh dibanggakan tahun ini. masih di takuk lama. kecewa aku.
Yang berubah, Cuma entrance yang ditukar kedudukannya

Tidak lagi seperti tahun lepas, berasak-asak nak naik escalator.

Kredit untuk itu.
Juga cop di tangan yang "glow in the dark".

Tiada lagi penipuan!

Dance floor masih pakai karpet merah.
Kesat la bodoh!(kepada penganjur)
Macam mane nk dance?
Dan, scene paling menarik, stage dance floor ada yang roboh.
Itu semua angkara wanita-wanita seberat setengah tan yang menari bagai nak rak (bajet diri mereka stripper)

ya! aku prejudis, racis, acis, mancis (itu tidak termaktub aku rasa)

Mari jadikan ini satu isu.

Satu pemandangan kurang menarik,
Tahun depan aku nk request organizer supaya halau budak-budak sekolah yang menyemak di depan pintu masuk. Rimas aku di buatnya!
Dasar tak cukup umur dan tak mampu beli ticket.
dan, t-shirt mereka yang mempromosi 'badan-badan 'capel'
tolong tanggalkan! aku mahu buat kesat kaki di depan pintu tandas!


HINA sungguh!


3 ulasan:

si adlynn :) berkata...

eceh.
zon laju.
pfft :p

Anbreen,Aziz berkata...

speedzone x sehebat tahun lepas ye?
instinct i ni mmg terbaekk.agaga.
btw,i soooo know what u mean yg ttg bdk2 skolah tuh.rimassssssss!!!

ajiembegood berkata...

hahahahaha! ure so dhaus!


*non-twink-eye-reader :