Khamis, Mac 20, 2008

Cuti hari ini, mari masturbasi? (istilah pinjaman, kata DBP)

aku bangun, berlingkar-lingkar(mak aku suka guna perkataan ini) di atas katil dan masih bermalas-malasan.
"bosan hari ini."
bisik hati aku.
semalam, makan malam dan berbual panjang ttg hidup dengan xoxo di cafe.
aku dalam usaha, menjodohkan si ini dengan si itu.
sedangkan aku, masih tidak menemui sesiapa
"ahh, buat apa bercinta, elok je aku hidup selama ni."
itu kenyataan tipu. aku perlukan seseorang, seseorang yang mungkin susah untuk aku temui.
aku agak choosy mungkin? my bad.

Cuti Maulud Nabi hari ini.
semalam, mak called.
"kau tak berarak ke esok?" tanya mak.
yer mak, anak mak berarak dengan air liur basi dan bangun bila matahari dah tinggi terpacak.
esok aku ader speaking test dan banyak assignment yang perlu di-submit minggu ini.

I am sick of it!

bangun, tuju ke bilik air, manjakan diri aku dengan body wash herbal essences
dan sental muka aku dengan pemberus lantai (aku tipu)

aku perlukan hiburan (tak apa, sabtu ini ada cahaya terang dan musik bingit di Menara KL)
jumpa kamu semua di sana.

punggung masih melekap-kejap di kerusi plastik milik UiTM ini.
"Mari melancap!" bisik otak sebelah kanan aku yang penuh dengan imaginasi kelucahan melampau.
"tak mahu!" jawap aku.
aku masih teruna. ahaha!
yer betul. aku tak tipu.

lelaki baik, sudah tentu untuk perempuan baik.
tapi, aku baik ke?
sikit lah.

dah. I need to stop

tulat mungkin, aku mahu bercerita tentang kawan-kawan kesayangan aku.

tungguuuuu...


*END

5 ulasan:

Anbreen,Aziz berkata...

Dhaus!perlu ke cakap nak melancap.hahahaha.kalu dah laki tu mmg laki gakk arr.ayat sastera?not baddd ;)

nurulafiqah :) berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nurulafiqah :) berkata...

saya tertarik dengan cara penulisan awak. sangat menarik dan fun untk dibaca! :) haihhh.. jom tukar link?! :p

fazlul berkata...

Tak baik buat mcm tu, dosa tau, tambah pulak ajak org. lain. Kena belajar lebih be ETIKA bila nuleh yer yop. Udah lupe apa yg. dibelajor kat keleh yop?

fazlul berkata...

Yop! ajor teman mcm ner nak signup utk blog ni! TQ. (Jgn harap extra marks ha... kalau dah kantoi, tetap kantoi...)