Rabu, Jun 04, 2008

JANGAN aku kata. JANGAN BELI CELCOM BROADBAND. Sebab itu jarang aku mahu bantu bisnes MELAYU


Ok. Aku janji, ini post pertama dan terakhir penuh makian dan cacian.
Serius, aku di bawah keadaan separuh sedar dan akan menghamburkan apa saja yang terlintas.

PANTEKK! HARAM JADAH! BABI!

MACAM MANA BISNES KAMU MAHU MAJU! DENGAN PAKEJ BROADBAND SESUKA HATI MAK APAK DIA NAK DISCONNECTED, DISCONNECTED. SAKIT HATI AKU!

TENGOK TUH! AKU TENGAH TAIP INI PUN DIA BOLEH BANTAI DISCONNECTED LAGI
KONEK LAH MACAM NI!
BABI HARAM JADAH LAGI! DISCONNECTED LAGI!

dan akhirnya, semua posting aku tergendala.

TAHNIAH CELCOM, dengan pakej broadband kamu yang terputus-putus connection-nya dan pekerja-pekerja kamu di bahagian customer service yang tidak tahu angkat telefon.

apa pekerja perempuan kamu MENGANGKANG ke di meja kerja? Dan lelaki pula ke kedai-kedai mamak berhampiran? SIAL!

Aku called tadi, tiada siapa yang angkat.

Serius, Karpal Singh...

Hubungi aku, aku mahu saman syarikat ini.
Kerana telah menipu pelanggan yang naif dan jahil seperti aku ini..
Niat untuk bantu perniagaan Melayu terus terbantut

SUNDAL! LAKHNAT! CIBAI!

ok. Sudah. Jika seminggu berterusan, aku akan rampas pesawat Boeing 'second-hand' Air-Asia dan akan aku rempuh Menara Celcom di Jalan Semarak itu.

Macam sial! High speed connection konon, internet everywhere konon.

KEPALA BUTO.

Kalau kembali pulih selepas seminggu, aku akan delete posting yang ini.
Kesian-lah, aku mahu jaga juga reputasi dan kredibiliti mereka

Ya lah, aku ini dasar MELAYU.
Cepat ya teliti permasalahan aku ini.

5 ulasan:

Anbreen,Aziz berkata...

dear firdhaus, pe kate u selidik dulu.brdband i pon cmni.gune travelling modem ni mmg cmtuh.dye suke2 disconnected.i think sekarang mmg cnnection mmg de problem lah.my modem yang besar tu pon de problem.so chill.tak payah nak melenting ok.haihh.

si adlynn :) berkata...

woahh
marah giler nihhh
@.@

SAUDAGAR berkata...

Marah nampaknya abang dhaus kita.banyakkan bersabar,connection mungkin taik sekarang,kencing sekejap lagi.Tapi ko dah langgan,ko bykkan la bersabar.Ko call customer service (kalau dia angkatla),ko bagi setepek dua.Pastu,kalau dah elok.Ko buang post ko nie (simpan dlm draft,kalau buat hal lagi,ko post balik,hahahaha)

anneNoNymous berkata...

ahh...i ingat i seorang jer yang macam ni.. i tot it was problem with my modem. I guna BlueCube.. my sister guna yang bulat warna putih tu..

Dia punya connection jauh lebih laju dr i punya tapi still sangat susah nak connect. kalau dah connect pun speednya hanya 128kbps jer..

patut kah?

Tanpa Nama berkata...

Ahh!!! Memang patut CELCOM BROADBAND ni aku buang dlm tasik UNIMAS ni!!! elok2 aku tengah download slides notes, tetiba DISCONNECTED!!!!! memang SIAL!! weh, piiiiirah mabuk connecting people anywhere, everywhere konon...eeeerrrrggghhh MAKAN DUIT HARAM!!!