Selasa, Julai 08, 2008

Penutupan secara rasmi cuti semester



malam(awal pagi)minggu yang lalu.

Penuh syahdu dengan irama musik bingit.
Penuh dengan Foreigners (lihat muka seperti Peter Crouch, kata Zaki) dan aksi ghairah perempuan melayu berdansa di atas meja bar sambil melihat cermin pada tiang (perempuan Melayu memang cepat 'perasan') Oh la la la la.
Aksi 'hentak-kepala-bartender-dengan-beer-jug-akibat-meraba' oleh teman lelaki seorang pengunjung, memang cukup action thriller comedy love story. Haha!
Tapak kasut seorang rakan yang tercabut akibat ghairah menari.
Masuk tanpa sebarang bayaran(seperti biasa)Terima kasih, abang polis-off-duty-berjaket-kulit. Sangat Awie, ok?
Minuman percuma kawan baru kenal belanja.
Dan lautan manusia yang membanjiri 'syurga dunia' itu.
Pelik aku, gila panjang beratur
Paling menarik, 'waktu puncak' di sana pada pukul 2 pagi(sedangkan jika di Doraisammy, sudah penat 'mengayuh' irama house dan rnb)
Kerana, waktu beroperasi sehingga pukul 5 pagi.(because it is new. Baru 2-3 months kot)
Mesti banyak duit yang dilaburkan atau lebih tepat suapan/rasuah sehingga membuatkan pihak berkuasa hanya mampu 'menutup mata dan telinga'.
kan?

Apa-apa pun, malam yang sangat 'basah dan mengghairahkan'
Telah meniup semangat juang dan ini-lah, merdeka bagi anak Malaysia seperti aku!
Semoga aku senarai dekan semester ini(ok, this is so funny)
Congratulation!

P/s- Sekali lagi, itu bukan aku. Itu foto orang lain.

1 ulasan:

MaGGoT World berkata...

malam penutupan cuti yg sgt menyeronokkan..dgn BBQ enak sebelum bertolak untuk "bergembira"...nak masuk kene tunggu abg polis berlagak awie (terima kasih abg kerana membantu walaupun kene tunggu lame)...masuk terkena percikan beer yang melayang (sialan habis baju aku berbau)...melihat kawan2 baru berdansa..thx korg untuk penutupan cuti yang menggembirakan ini..