Rabu, Disember 31, 2008

Berlabuhnya tirai 2008

Sudah petang 31 Disember 2008.

Beberapa jam lagi sebelum tahun 2008 melabuhkan tirai. Penuh suka duka. Ecewah. Tapi, bagi aku tahun 2008 ini banyak perkara 'manis-manis' berlaku dalam hidup aku. Banyak, terlalu banyak. Sedih juga mengenangkannya. Terlalu tinggi nilai sentimentalnya. Cyoihhhh.

Esok, 1 Januari 2009. Tak sabar nak nantikan apa jua yang akan berlaku awal-awal tahun 2009 nanti.

Nasihat aku, malam ini ramai muda-mudi akan keluar menyambut malam tahun baru (Aku cakap macam aku sudah berumur pula)
Jadi, hati-hati ketika 'menunggang'. Jangan nanti menyesal tak sudah menjadi ibu bapa dalam usia yang muda. Ataupun dikejar bapa orang perempuan dengan parang. Ya lah, selalunya orang lelaki yang dihentam. Susah sangat ke? Bukan mahal pun pil perancang kehamilan. Bukan mahal pun harga 'sarung getah' di 7E. Aku cakap berdasarkan entri Merces Lettifer, yang aku akui, dan setuju sebenarnya ramai muda-mudi Malaysia mengamalkan seks bebas/seks tanpa ikatan perkahwinan. Nak-nak malam tahun baru begini. Cuma perkara begini dipandang 'sepi'. Semacam tidak serius permasalahnnya.
Juga kepada party people, jangan asyik sangat menagih. Ya lah, malam-malam sambutan begini, ramai rakan-rakan bermurah hati mahu 'payung' segalanya. Jangan sampai hidung berdarah, jangan sampai halucinate nampak benda bukan-bukan, jangan sampai crack dua tiga minggu dan perkara-perkara lain sendiri mahu ingat.
Dan akhir sekali, kepada mat rempit jangan sampai mati ketika 'main corner' di bulatan pahang malam ini. Kasihan aku nanti balik tengah malam lalu bulatan pahang, kamu jadi hantu pula. Ganggu orang yang melalui bulatan Pahang. Kalau bawa minah rempit bersama, suruh mereka pakai jaket. Jangan lah pakai tube ke, spaghetti string ke, nanti accident habis 'koyak' badan dia. Tak cantik lah nanti ada parut. Kesian tahu.

Itu saja. Selamat Tahun Baru 2009. Aku mahu bersiap. Ada party 'liar' untuk dihadiri.

14 ulasan:

blitzizni berkata...

eh. nasihat yg sungguh hebat ouh.

Ferdows berkata...

Blitzizni,
ya! Ingat tuh jgn dok party sangat!
Haha:P
Happy New Year!

LoveyAshLiecious berkata...

woah. tertarik dgn pesanan hati-hati ketika 'menunggang'. pesanan khidmat masyarakat yg bagus.
amacam sambutan tahun baru?
hehe.
p/s: happy new year! may this year bring a lotsa luck to u!

dila raden berkata...

selamat 2009!

Ferdows berkata...

Ash! Heloo lama tak borak kan!:D
My new year's eve ok ok saja
lepak makan sambil usha bunga api
How bout yours?:)
and how are you lah mak cik?
hehe

Dila,
selamat tahun baru juga pada kau

syaNa berkata...

Happy New Year Ferdows!
Anda sambut new year xajak.. sy sambut di bilik TPh2002 je tau x.. :(
well,berjumpa kite di minggu hadapan yeah.

Sebenarnya, sy tertarik pd miss Ash..
Adakah anda Ash yg sy kenal..??
Ash, are u mmu student?? *wah, direct ni!*

LoveyAshLiecious berkata...

i sihat je pakcik!
haha. tu la, lama tak 'nampak' u.
;p.
my NYE sgt biasa. been watching movies at home je. plus tgk fireworks dari dlm kaca tv.
wahahaha.
so, u dah ada kt melaka la kan?

Ferdows berkata...

Syana,
Haha. I pn duduk rumah je lah. Tak menyambut pun. Ecewah
Hahahah. Ye lah! Si Ash yg ni lah I pernah tanya you! Your classmate kan..
hehe

Ash,
ye la tuh duduk rumah je:P
I am still at home. Esok mlm baru balik Melaka
hehehe
cuti extra one week:P

Atira. berkata...

happy new year!

LoveyAshLiecious berkata...

eh baru perasan comment kwn u syana. u lah sarah sharina kan?
haha. macam jejak kasih pula meeting u here. so, kita pernah kwn kan dulu at mmu. haha.
lols.

dhaus, happy new sem.
i dah start cuti sem. yeay!
takecare!

Tanpa Nama berkata...

poyo

Ferdows berkata...

Tanpa nama,
bacul. Penakut. Tidak bertelur(kalau kau lelaki) Baling batu sembunyi tangan. Aku mmg poyo pun.

Tanpa Nama berkata...

poyo cakap lebey2

ko pon dok party sane sini

bodo nak kutok2 diri sendiri tak betol

Ferdows berkata...

Tanpa Nama,
Kau ni ibarat ckp dpn cermin
Kau lah yg bodoh pergi percaya bulat2 apa yg aku tulis. Kau yakin ke aku pergi party betul2? Nyata kau lah yg bodoh pergi percaya terus apa yg org tulis dlm blog. Dah tuh comment jadi anonymous. Penakut nak tunjuk identiti lah tuh. Hahah