Isnin, Januari 26, 2009

Biar mereka yang bercerita kali ini


Keterangan gambar:
1. Warna.
2. "Depan macam ada habuan".
3. Kembar siam.
4. Mencium tanah.
5. "Apalah semua manusia bodoh ni nak lagi" (monolog)
6. "Kiri sikit, haa lagi sikit. Tuh lah 'port' kutu aku rasa. Selalu gatal situ"

---------------------------

Selepas 2 hari berusaha, perkara penting pertama yang aku belajar; Dalam ratusan keping gambar yang di ambil, tidak lebih 10 yang 'menjadi'. Lain semua hampeh. Satu 'latihan' yang baik untuk melatih daya kesabaran diri.

Kedua, mungkin aku perlu fikir lebih panjang lagi sama ada mahu dijual atau tidak lens 70-300mm milik aku. Pergi Zoo 'layan' juga pakai lens itu. Ingatkan tidak ada fungsi.

Dan, mungkin selepas ini lebih banyak post bergambar daripada aku.
'Layan' beb.
Heh.

6 ulasan:

nurul khairunie berkata...

hello anda.
membawa keluar nikon d80 buat pertama kali di luar?

my first time taking my camera out, also pergi zoo juga!

ada rasa cam nak hempas camera tu tak?

memang zoom lens sangat berguna. dulu masa mula2 beli pun, ingatkan tak perlu. bawa pegi zoo baru tau ada gak guna nye.

nice blog!

Ferdows berkata...

Nurul Khairunie,
Heloo back;)
Yea lebih kurang lah. A day before ikut kawan like I wrote below this post

Hempas? Oh tidak benda harga ribu ringgit plak. Tapi mmg sakit hati bila gambar byk tak jadi. LOL

Thank you and salam perkenalan. Eceyh:)

syaNa berkata...

adakah ini untuk assignment anda??
sangat menarik!
masih mencari2 idea untuk assingment saya..

Tanpa Nama berkata...

wei jual dow lense tu..sbb ade member ako cari..lol -balibabai-

Ferdows berkata...

Syana,
Thanks but not so sure lah nak submit ke tak. Takut kena reject. Hehe


Pali,
tak tahu lagi
kau nak amik 1200 tak dpt ah jep
Hahaha

naufalhiccup. berkata...

syabas! syabas! i love ur photos, its tym for u to vreate a flckr.